2009 

10.1.2009  4.Hanácká Národní výstava psů

Hrozně moc děkujeme tetě Ladě, která nenechala naši "marodní" paničku na holičkách a byla tak hodná, že jí moc pomohla a vyběhala s námi pěkné výstavní ocenění. I přesto, že na výstavě měla svoje pejsky, byla ochotná se s námi všemi "zapotit" a udělat radost nám všem. Moc a moc jí děkujeme!!!!!

                                        Anička, Aríz a páníčci 

   Arin Amanda´s  Dream : V1, CAC, Národní vítěz

     Aríz Black z JAN-ZDE-KU : V1, CAJC

 

 Xantičkou na odpis začaly naše výstavní ambice... to byla naše Boženka Teta Lada byla zlatá a pomoc druhým neodmítla podívat se přišla Aurinka s páníčky Arkoušek si své holky pěkně hlídal... někteří nám zapůčili ochotně i židli.... krásná máma Baffy s dcerkou Amálkou princezna Amálka... teta Lada pořídila Arízkovi CAJCe.. Karinka s Jůlinlkou nestačily koukat... teta Lada měla pěkný frmol... kluci se o Národního vítěze pěkně poštěkali... rychle vyměnit pejsky....a do kruhu! běhala a běhala..snažila se s páníčkem jsme běželi o Národního vítěze tenhle krasavec se nám moc líbil.. takovou radost z Národního vítěze měla panička Jůlinky.. o nejlepšího mladého.. konečně klídek a hlavně už je po všem... Anička měla radost z vítězství...   

10.1.2009  Hanácká národní výstava               (Anička)        

 Panička se na sobotní výstavu těšila,  jelikož měla přijet naše holka z Prahy a slíbila, že pojede s námi. V pátek odpoledne, den před výstavou pořádně nakrmila naše autíčko, zajela na myčku, pro páníčka do práce a pro naší holku na nádraží. Já a Babu jsme se už nemohly dočkat.. Jenže páníčci nikde... A pak jsme se dozvěděly, že panička měla nehodu a naše autíčko díky jinému autíčku, které vjelo paničce do protisměru  je na odpis. Nepřežilo téměř čelní srážku.

Jenže panička se tak lehce nevzdává a nějaké pochroumané kolínko, či rozbitá hlava, naražená žebra, s naraženou rukou a nohou nebo snad modřina v obličeji nezabránila našim páníčkům v odhodlání se na výstavu vydat. Majitel odtahové služby, která naši Xantičku odvezla, chtěl naším páníčkům zapůjčit Fabií, ale když se dozvěděl, že se chystají na výstavu řekl, že teda musí mít větší autíčko a byl tak hodný, že jim dal kombíka Focuse, abychom se tam všichni vlezli. Já a Babunka jsme byly hrozně šťastné, když se nám páníčci večer vrátili...Jen obsazení na výstavu se změnilo. Babunka měla zůstat doma s naší holkou a hlídat jí. 

A tak jsme s menšími zdravotními problémy vyrazili v sobotu ráno pro naší druhou holku a Arízka. Horší to bylo v Olomouci, kdy si panička s nateklou a kulhající nohou netroufla do kruhu a hledala záchránu a pomoc u tety Lady. Ta sice měla sebou také své pejsky, ale pomoc neodmítla. Po dlouhé době jsme se zase viděli s ostatními šarpíky i jejich páníčky a všichni jsme si moc hezky poštěkali.

Teta Lada to neměla s námi jednoduché, jelikož Aríz je nevycválaný koník a já páníčků mazel. Docela se při nás zapotila, ale nenechala paničku v nouzi a pomohla. Teta se mnou vyběhala V1, CAC a když musela do kruhu se svou fenečkou, odhodlal se páníček i přes zdravotní problémy tam se mnou šel. A tak jsem byla oceněná i Národním vítězem.

Největší poděkování, za mé úspěchy patří tetě Ladě, která nám všem moc pomohla.


 

 1.2.2009  https://zjanzdeku.wbs.cz/Clanky_zajimavosti.html

  Vložen příběh a osobní zkušenost s Amyloidózou, tak jak jej prožila a napsala moje kamarádka, která na šarpejí plemeno naštěstí nezanevřela. Její dvě další holčičky jsou toho důkazem.  


7.2.2009

Mezinárodní výstava psů

ČMKU DUO-CACIB BRNO  (Anička)

      Arin Amanda´s Dream -V1, CAC

         Aríz Black z JAN-ZDE-KU -V3  

     Angelina Black z JAN-ZDE-KU - V1,CAJC  http://malazoo.wbs.cz/Vystavy.html

Tentokrát jsem vycítila mnohem dříve než ostatní, že se opět pojedeme předvádět. To víte, nějakou praxi v cestování už mám. Ono je trošku rozdíl, když jedeme za páníčkem, na výlet nebo jen tak se povozit a když jedeme na výstavu. Babu opět zůstala doma, jelikož jsme měli pubertálního Aríze a páníčci by na něj potřebovali ještě tak tři packy navíc. V autě se choval slušně. Jen prděl a funěl, ale na výstavišti… Jen co vylezl z auta spustil ty své árie a papulu nezavřel ani před kruhem. Po kom to dítě je??? V hale jsem vyčuchala svojí malou holčičku Angelinku. Teda malá zrovna není…  ty moje děti už jsou mnohem větší než já a to jim je deset měsíců. Jedlíci jsou pořádní, to ano. Kdyby to panička dovolila, Aríz by nám vyjedl  i z našich misek! Výstava byla dnes moc príma, nikde jsme se nemačkali… a toho místa kolem. V kruhu nádherné čisté koberce, no pohodlí především a to já mám moc ráda. Opět jsem se zakoukala do všech kluků  co tam byli. Jeden byl hodně podobný Voxíkovi, škoda jen, že Voxík s Lukem nedorazili… Mahjonga jsem si pletla s Arkym a překvapil mě Jaguár s Arvinem jak byli kluci v pohodě a naladění. Míša byl vyfešákovaný jako vždy a panička mě musela krotit, abych se za všemi kluky nerozběhla. Moje sluníčko Angelinka dorazila se Šerpinkou a kdyby Aríz pořád neotravoval, pěkně bych si s holkama popovídala. To víte, chlap, neustále měl ke všemu připomínky. Šel do kruhu jako první a panička se bála, jak to s tím střeštidlem zvládne a jestli jí Aríz náhodou nevytáhne z kruhu ven. Kolínko  jí totiž z minulé bouračky ještě pobolívalo. Ale Aríz překvapil. Choval se sice jako nevycválané štěně, ale zoubky v pohodě ukázal. Umístil se  V3 a paničce tím udělal velikou radost! Bála se, že to bude mnohem horší. Pak se posuzovala Angelinka, její první titul v mladých byl CAJC! No to bylo radosti! Nakonec jsem šla s paničkou do kruhu já, ale vůbec se mi tam nelíbilo. Ten koberec už totiž nebyl čisťounký jako zpočátku. Byl samý chlup z Americko-kanadských ovčáků – tedy celý bílý. No prostě jako od Babu a já chlupy nesnáším…mám ráda čisťoučko a teplíčko. Jenže panička mi vůbec nedala příležitost očuchat pachy od těch chacharů co tam byli před námi a tahala mě sem a tam. Pomstila jsem se jí a začala stejně jako Aríz pět ty naše árie… O paničku se pokoušely mdloby. No, asi ten můj zpěv rozhodčího okouzlil a ocenil mě V1, CAC. Panička byla hrozně ráda, že naše malá rodinka ostudu neudělala. Moc dobře ví, že pokaždé není posvícení. Ještě jsme trošku poklábosili s ostatníma, panička nám vyzvedla dva pytle granulek, kterými obtěžkala páníčka a také jsem si vyzkoušela na vlastní kůži co obnáší Canisterapie. Tímto zdravím holčičku, se kterou jsme si to obě vyzkoušely a také jejího tatínka a jejich šarpeje. Posíláme Vám všem moc šarpejích pusinek!

Cesta domů uběhla rychle a zdárně. Babu jsem musela o všem  vyprávět, Aríz slupnul co našel  a protože paničce umřel počítač, nemohla do něj hned ťukat, ale užívat si s námi krásného a teplého dne. Zítra je výstava také, ale my se bohužel nezúčastníme. Panička musí do práce a my budeme držet našim kamarádům pacinky a fandit jim!

 Brno nás uvítalo teplým počasím.. černý zmatek...ty jsi Angelina? Aríz prděl, funěl, slintal, neuměl se chovat a musel být na vodítku to je moje holčička Angelinkatak ti nevím...Mahjong nebo Arky? Šerpinka má královské chování a sleduje vše s nadhledem Jůlinka si přijela pro titul... vždy pohodové holky veteránky Hanka a Arinka rozdávaly úsměv a dobrou náladu nám  všem Joshua a Arvísek, fajn kluci kluci dnes měli sólo,holky zůstaly doma tyhle holky byly nejen pěkně zvědavé,ale i krásné.. Boxen Chudobka příbuznost Voxíka nezapřel a Anička po něm samozřejmě hned pokukovala Lancelot z Dynastie Chan krásný konkurent Aríze přijel z Rakouska : Chanjes Gru Power of Love elegantní Míša s  ukázkou zubů mnozí problém neměli další přehlídka krasavců Amir Heidi Best Pei si odvezl BOBíka Arkoušek s Jiťou bojovali statečně krasavec Igor Best Pei radost Vráti a Cerrynky byla viditelná Nantou Fantastica-rakouská konkurence nám byla stále v patách, ale Airinka byla krásná jako vždy naše štěňátko Angelina má milující paničku a dělá radost nejen ji pane, já používám Colgate a po každém jídle Orbit bez cukru tak se ukaž holka... Arízek se také snažil někteří nejen přihlíželi a fotili, ale i fandili Mahjong je moc hezký kluk máma Anička a její holčička Angelinka hádejde která jsem z Pet Pei? Anička byla také zvědavá čípak to je holčička já nejsem Voxík... půjdeme už domů ? chystám se na první zkušenost s canisterapií....


  Víkendové sněhové hrátky a srandičky... 21.2. - 22.2.2009

Táák bando jdeme si hrát....copak dnes vymyslíme? já bych chtěla hrát na slepou Babu.. jejej...to není myš, to je aportek... já budu prrvníí... chceš po papuli ty puberťáku?! schováme se, tady nás Aríz nenajde máámííí...téétóó... já se asi ztratil... bál jsi se viď? no počkej teto, já tě kousnu.. tůůdle, nekousneš, nechytíš...zhubni!  bez komentáře... copak máš dobrého??? fakt náročný den...  byl to těžký den...


  

    4.3.2009 

Oslavíme s Aničkou její třetí narozeniny!!!!

Srdečné přání putuje i k bráškovi Artíkovi, sestřičce Arlettce a všem ostatním sourozencům. 

PS: Anička už má dortík hotový, ale pssst, ještě o něm neví...

   dortík pro Aničku    


 

   

30.3.2009

Jelikož je jaro jen podle kalendáře,

bavíme se jak se dá a čekáme na sluníčko....

to je počasí, že by ani psa nevyhnal... a kdepak je to jaro? a není jaro za plotem? tak si poležíme.. to je nuda, zase leje.. pomóc, já nic nevidím.. já bych se na to vyprdnul alespoň nějaká zábava...co budem dělat prcku? a fakt nemáš ani jeden piškot?? tohle se mi do huby asi fakt nevejde...


                        

4. 4. 2009

  

slaví Angelinka, Aisík a Aríz své první narozeniny!!!

Posíláme velké gratulace pubertálním výrostkům a tímto hrozně moc děkujeme paničce Lence a Dašce. Moc si vážíme jejich péče a lásky, kterou Endží a Aisíčkovi dávají.

Holky, moc děkujeme a přejeme ještě mnoho a mnoho šťastně prožitých společných let a hlavně, aby Vám mazlíci dělali jen radost. 


  Arízkův víken 4. - 5. dubna 2009

Arízek má narozeniny !!!

Zatím si klouček užívá sluníčka, procházek a blbne s holkama...

My mu  doma hňácáme překvapení...

 

Arízek si s holkama užívá sluníčka... vyhání kočičku od svého pitného režimu... kouká po rybičkách...  a doma zatím čeká překvapení... Arízkové narozeniny začly pořádnou procházkou po okolí pěkně se chlapeček unavil

  už máš pro nás něco dobrého? tak tohle je všechno k narozeninám...? o narozeninové dárky se Aríz podělil

 

Oslava narozenin  a  Národní výstava Ostrava

5. 4. 2009   

 Národní výstava Ostrava a Velikonoční jarmark   (Arízek)

V1, CAJC

Ráno mě vzbudila nějaká vůně… panička nesla papání a to jsem vylezl z pelíšku moc rád. Prý se mám pořádně napapat, bude náročný den. Taky že byl. Panička mi ještě vyčistila uši a nablýskala kožíšek a páníček šel startovat auto. Když se nikdo nedíval, hupsnul jsem do prvního blátíčka a pěkně jsem se v něm vyhňácal. Přeci někam nepojedu vyvoněný jako nějaká holka… Ale přepočítal jsem se, paničce se to vůbec nelíbilo a hned mě přeleštila znova a raději zavřela do auta. Jeli jsme na výstavu. Tam se mi moc nelíbilo, nemohl jsem si moc hrát a všichni tam po mě jen štěkali. Míša neustále vrčel, že se nemám přibližovat k jeho paničce a Martelek mě rovnou rafnul. Takže chápejte, že tohle se mi nelíbilo vůbec. Musel jsem tam dlouho na něco čekat a to byla nuda. Přišla mi ale popřát k narozeninám moje druhá panička a donesla mi dobrůtky a dárečky. Bylo tam něco i pro holky. Pak jsem se musel „vystavovat“ a cizí chlap mi neustále sahal na každý kousek mého kožíšku, počítal mi zuby a plácal mi vrásky po těle. Vůbec to nebylo příjemné. Ale moji páníčci byli všichni spokojení a nadšení, jelikož jsem dostal zase nějakou medaili,  prý i pěkné ocenění  CAJC. Těšil jsem se, až půjdeme někam ven. Tam to byla opravdu nuda. Vyrazili jsme na hrad a Velikonoční jarmark. Bylo tam sice hodně lidiček, ale ty vůně… Musel jsem všechno ochutnat spolu s páníčky, všechno vidět a slyšet. Bylo to príma. Akorát jsem se naštval, když se paničky tulily k nějakému ušatému koni. Chtěl jsem ho kousnout, ale pán mě nepustil. Vrátili jsme se večer, unavení a spokojení. Příště vezmu i holky, bylo to moc fajn.

opět mě vytáhli na nějakou výstavu... copak tady nikdo neví, jak vypadají pořádné zuby? kdepak je páneček...   Maya Blue Best Pei  Sergeant s Kormakovskogo Dvora I Lung Qualt Pei  tady se mi hrozně moc líbí tady to voní, já se zblázním.. a jde se domů... tak to bylo moc príma a jedem za holkama  Aríz na Velikonočním jarmarku na Slezskoostravském hradě Aríz si výletu užíval... ..a konec výletu, jedeme domů 


 

  26.4.2009  MVP  České Budějovice

Této výstavy se zúčastnila fenečka z našeho chovu Angelina Black z JAN-ZDE-KU s výborným umístěním V2.  Máme velikou radost a moc holkám gratulujeme!!!

Angelina Black z JAN-ZDE-KU


 
 9.5.2009 Klubová výstava Exotic - Hlučín
 
Aríz Black z JAN-ZDE-KU :
 
V1,Čekatel klub.šampiona, Nejlepší mladý, Vítěz plemene
 
  Arin Amanda´s  Dream :   V2

 

 

Bestík byl v dobré náladě i když měl nemilé "bebí"... Karinka mě vůbec nechtěla pustit k Jůlií a pak jsem běhal....  a běhal....   chvilka odpočinku a pokračujem... až jsme doběhali....  máma Anička a její klouček Arízek odměna pro mé páníčkys páníčky jde všechno líp... než byla hostina, nechal jsem se drbat naši neteří Anetkou halóó,  tady potřebuje někdo přebalit!           (Aríz)

Představte si, že jsem měl snídani už v šest hodin. To se mi teda ještě nestalo, aby mě páníčci vytáhli z pokoje a hned snídaně.. Ovšem nějakou kulišárnu jsem cítil, panička vzala totiž jen dva obojky. Někam se jelo a Babu  zůstala doma s mým klukem. Totiž já už zase bydlím u svých páníčků a s klukem máme pokoj jen pro sebe. Holky, Anička a Babu mají taky svůj. Takže jsme s mámou Aničkou naskočili do auta a jelo se na výlet. Té se to ale vůbec nelíbilo, protože pršelo a musela vstávat z pelíšku už před devátou. Já byl nadšený. Panička říkala, že tam budou i holky Šurdů, živel Bestík a možná i dorazí klucí Voxovi. No, byly tam jen holky a to mě chtěla ještě Karinka neustále natrhávat zadek. Pak vylezlo sluníčko a bylo dobře, později horko a to už jsem lezl pod židličku do stínu. Máma Anička byla protivná a naštvaná, že jsme jí vytáhli do deště z postele a vůbec s námi nekomunikovala. Já se ani nestačil seznámit se všemi hafánky a už mě panička někam tahala.. Myslel jsem, že jdeme běhat jako to děláme doma, ale běhali jsme jenom kolem nějaké paní. A ta paní po mě koukala a pak paničce gratulovala a zase jsme běhali a zase paní kouklala a gratulovala a mě se to běhání docela líbilo. Vždycky se k nám někdo přidal a honili jsme se navzájem, byla to psina. Panička s vyplazeným jazykem a já taky, jen se mi běhalo daleko líp, protože já běhal po čtyřech tlapkách a panička má jen dvě. Paní rozhodčí mě ocenila Čekatelem klubového šampiona mladých, Nejlepším mladým psem a ještě jsem byl Vítězem z plemene šarpejů. Pak jsme šli běhat do dalšího kruhu a pan rozhodčí mě obdařil CAJCem a Klubovým vítězem mladých. Měl jsem jít ještě o Vítěze Exotic klubu, ale tam jsme se nedostavili včas. To víte, s holkama se mi povídalo až moc dobře. Páníčci měli velikou radost a doma mě babička rozmazlovala a paničce říkala, že to je odměna za to, jak se dokázali s páníčkem o mě postarat po tom, čím jsem si prošel. A i kdyby to mělo být poprvé a naposled, můžou být prý na sebe pyšní za to,co se mnou dokázali. A já jsem dnes moc rád vyhrál pro ně. Taky jsem dneškem splnil podmínky pro udělení Junior šampiona .  A víte co na tom všem bylo dnes nejlepší? To odpolední grilování s celou mou rodinou, protože to masíčko... to bylo, to si pište  !


9.5.2009     
             Klubová výstava KMDPP 
 
     Aríz Black z JAN-ZDE-KU :
V1, CAJC, Klubový vítěz mladých
 
          Tímto Aríz splnil podmínky pro udělení titulu Junior šampion
 
       Arin Amanda´s  Dream : V2, res. CAC
 
 
dorazil i kámoš Bestík Arízkovi to dnes běhalo.... šikulka Jamaica a naše Anička Jůlinka  a  O T´ iang po deštivém ránu bylo vyhřívání na sluníčku příjemné -  Jůlinka a Karinka I Lung s paničkou Maya Blue Allie Baleo Magic měla premiéru a jsem Junior šampion... Mr. Bastien  Ibizský podenco Irský vlkodav Mastif 
 

  

 17.5.2009       Co děláme, když zrovna nic neděláme ?

 Když dorazí Anetka, kontroluje s Arízem díry v plotě  

a pokřikem oznámí možné závady... 

Babu na nás dohlíží  a Anetka dohlíží, jestli mám vše, co mám mít v pořádku.  

Pak spolu ještě oběhneme pár koleček kolem plotu   

a Anetka jede domů... 

 

   28.5.2009       Návštěva...
 
    Kdopak se přijel podívat na naší smečku ?   
 
 
28.5.2009                      Milá návštěva z Prahy                        (Babu)
 
Nebudete tomu věřit, ale já dneska zažila moc pěkné překvapení. Když se vracela panička s páníčkem z práce, přivezli návštěvu. A to vzácnou. Představte si, přijela moje bývala panička Jarmilka. Nejdříve jsem jí nepoznala, protože jsem byla v kalhotkách zavřená doma. To víte, zase to blbé období. Tak jsem dělala kravál za dveřmi, aby všichni věděli, že doma nezahálím, ale hlídám... No a když mě panička vysvobodila a sundala tu parádu, říká : koukej, kdo přijel.. A já slyšela "Kvítečko" a to jsem hned poznala, že je to panička od mojí maminky Cittinky. Jůj to bylo radosti a představte si, přivezla mi mňamíčko.... No musím říct, že Aríz mě pěkně štval, protože by se mojí  Jarmilce nejraděj vecpal do kabelky kdyby mohl. On je totiž takový Janek a miluje ženský... jenže on mi málem sežral moje mňamíčko!!! Štěstí, že Jarmilka věděla jak jsme mlsní a podělila nás všechny. Bylo to moc krásné odpoledne a já byla hrozně ráda, že jsem mojí Jarmilku opět viděla....
Moje Jarmilka.... všichni jsme chtěli mňamky... teta Dáša se nás snažila  vyfotit Aríz se od Jarmilky fakt nehnul

 
       zde
6. 6. 2009   Krajská výstava psů společenských plemen a  Klubové a Speciální  výstavy konané v Lysé nad Labem
 
 

Naše Angelina Black z JAN-ZDE-KU se zúčastnila výstavy v Lysé nad Labem.  Její panička se rozhodla pro dopravu vlakem a tak aby holky nejely s prázdnou domů, přidaly si do baťůžku i pohár a nějaké medailičky.

Speciální  výstava psů KMDPP : V1, CAJC, Klubový vítěz mladých

                              Klubová výstava psů  Exotic klubu : V1, ČKŠM

                                             Gratulujeme !  

 

 
 9.6.2009  ...prostě leháro...      (Anička)
 

Teď, co jsou ty krásné a slunečné dny, hledáme spíš chládek a schováváme se před sluníčkem. Ani moc neproháníme kočičky, které jsou stejně zalezlé v chládku. Aríz tak nemůže alespoň brát čičinkám, jejich myšky, hraboše a krtky… Ovšem našel si jinou zábavu. Začal lovit ještěrky, které se u nás vyhřívají na sluníčku. Jenže ony ty mršky pokaždé, co je Árčí přežvýkne ve své tlamě a vyplivne jejich ocásek, se tváří, že jsou jako mrtvé a když se nekoukáme tak rychle utečou. Ale neutečou daleko, většinou na ně číhají za rohem Míca a Míca a ještěrky mají po srandě. Pak proženeme čičiny my, relaxujeme s paničkou a těšíme se na večeři. A víte co? Je to hrozně príma, když jsou páníčci s námi a můžeme všichni společně blbnout.

copak to máš zase v hubě? hele, ještěrka a nemá ocásek...Áríííz! už ji nech! a ty tady děláš co?hele, co podniknem? no já bych si klidně i schrupnul... pohodička prostě leháro...


 

 
 Racibórz 14.6. 2009   Výstava u sousedů v Polsku 
  

(Aríz)

Po vydatné snídani (spapal jsem i porci Babunky) jsem byl páníčky naložen do auta a vyrazili jsme v hojném počtu (Bestík, Guči a já) na výstavu k sousedům do Polska. Nejdřív jsem se pozdravil Bastienkem a pak jsem šel s páníčky očíhnout terén. Moc hezky to tam vonělo, ale panička řekla, že jsem se ráno přežral a nedostanu nic! To bylo strašné. S Bestíkem jsme se dohodli, že až půjdou páníčci na baštu, tak jim to alespoň oslintáme, když jsou tak lakomí. Nejdřív šel bojovat do kruhu Bestík a jeho panička byla spokojená, dostal CWC. Pak byla řada na mně, ale co vám budu povídat. S tím plným břichem se fakt moc dobře neběhalo. Ač jsem měl za kruhem mohutnou fandící podporu, umístil jsem se jako druhý, V2. Nejdřív dostala od fandů nadáno panička a schytala to za mě. Jenže ona se tvářila spokojeně a říkala, že příště se polepší. Ale řeknu vám, ten pejsek, co mě porazil, měl mít podle občanky devět měsíců, jenže on vůbec nevypadal jako štěně… Nakonec dostal i BOBíka. Upřímně, přáli jsme ho Bastienkovi, ale bylo to jinak. Pak byla řada na smečce vlkodavů. Jenže než na ně přišla řada, šli se páníčci konečně posilnit no a my s Bestíkem jim do toho pěkně slintali. Později bylo rozhodnuto, že se nebude čekat na vlkodavy a pojede se domů. Panička se s nimi ještě pomazlila a jelo se. Ale prásknu na Gučiho, že své CWC získal. Holky doma hned vyzvídaly, kde jsem byl a panička jim musela všechno vyprávět… ale že jsme se cestou stavili s Bestíkem na jedno čepované pívo, tak to jsem si nechal pro sebe. .

   Tak nějak to na výstavě vypadalo.. Bestík se chtěl opalovat.. bojoval jsem statečně.... já se fakt snažil.. devítiměsíční Favourite Falco KAMZANI Ter si odvezl BOB íka pak jsem konečně mohl slintat paničce do talíře... Bestík samozřejmě taky... panička hrozila, že mne vymění za smečku vlkodavů...  páníček výměnu velice rychle zamítl...

 vybojoval jsem si druhé místo... D´ Gold Golem Snorlax  

   
 
Dnes 2.7.2009 přinesl pošťák veliký balík pro Babunku...
Za pár dní bude mít Babu narozeniny  a holky Angelinka s Šerpinkou poslaly naší Babče "malý " dárek. Jelikož jsou dárky od toho, aby se dávaly, nečekáme na datum narozenin a Babu jsme dárek od holek předali už dnes....
Holky, Babu hrozně moc děkuje a má velikánskou radost .
Babu přinesl pošťák velký balík.... Babu se těší na dárek od Angelinky a Šerpi po rozbalení dárku  Babu okamžitě pochopila k čemu slouží... Babu se rochňala a rochňala, radost z dárku nebrala konce...  nový pelíšek nemínila opustit Babu se nehodlá o pelíšek s nikým dělit 

 
 

5.7.2009 Polská Beskydská výstava psů v Ustroniu

(Aríz)

  Tak jsem dnes vyrazil s Besťou a páníčky na výstavu do sousedního Polska. S Bestíkem byla fakt psina, jelikož se nudil stejně jako já a chtěl se nacpat do každé misky s vodou...Jenže já se nikam nevlezl. Páničci si zase užívali mňamek a cpali si bříška samýma dobrůtkama. Mě cpali granule a piškoty... No co, Bestík byl s piškůtky spokojen, ale proč já bych se měl něčím takovým cpát, když měli páníčci nacpanou tašku vyuzenýma klobáskama, salámkem a vším možným... Jůj to byla vůně.. Ale nic mi nedali, prý bych se pokadil. Ani jsme si s Bestíkem nemohli zařádit, jen jsme zase čekali nekonečně dlouho na vstup do kruhu. Když jsem se konečně do kruhu dostal, myslel jsem, že si alespoň budeme hrát...Jenže bohužel, nic takového se nedělo. Dostal jsem stříbrnou medaili a známu V2 . Panička mě pochválila, ale i okřikla, že jsem se dnes choval jako kůzle. Ale víte co? Tu klobásku mi dala. Sice jen malou, ale byla moc dobrá...Až jsem slintal. No my s Besťou slintali oba, jelikož tam bylo dobrůtek....Jenže pak nás honem naložili do aut a rychle s námi domů. Byla totiž ještě pouť a páníčci tam nesměli chybět. Panička mě doma odbyla nějakýma mňamkama, poslala pár smsek, obhlídla výšku hladiny rybníka a tradá ....už jí nebylo....Prostě si šli užít....já s holkama musel být doma. Bestík samozřejmě taky.

početná smečka se vypravila do Polska na výstavě pod horami bylo moc krásně... Bestík se rochnil, kde se jen dalo... mazánek... Bestík se v kruhu tvářil jako u mučení..(však v tom horku to mučení bylo)  už jste viděli můj modrý jazyk? copak to tady máme? no asi nějakou dobrůtku... dnes nám nebylo dovoleno si hrát... to jen Bestík neví, kam by vlez... a mám krásné stříbro... panička po obhlídce rybníka my hafani doma a páníčci si užívali na pouti 


  
 
 
 
 
Dnes 8.7.2009
jsou to již tři roky, co naše Babu spatřila světlo světa a dokázala nám, že i to, co je někdy nežádoucí znamená pro některé hrozně moc. Jsme šťastní, že je Babu s námi a doufáme, že ještě dlouho bude.
Přejeme všechno NEJ i sestrám Beryl a Berenice.  
 
 
Babu jako miminko Babu, Beryl a Berenika Babu dnes...
 

 
    Dnes 19. 7. 2009 
 
naše Angelina Black z JAN-ZDE-KU
splnila podmínky pro udělení titulu 
Český junior šampion .
 
Národní výstava Mladá Boleslav : V1, CAJC.
     
 
paničce Lence i Angelince moc gratulujeme !!!   více  zde

8.8.2009 Oblastní klubová výstava Hluboká n.Vltavou

Angelina Black z JAN-ZDE-KU :
 
 V1, Víť. třídy, Nejlepší mladý, Čekatel klub. šampiona mladých
 
 Angelina Black z JAN-ZDE-KU 
 
 Gratulujeme!!!! 

  16. 8 . 2009 MVP BRATISLAVA    (Aríz)

 

     Aríz Black z JAN-ZDE-KU : V1, CAJC   

Tak jsem dnes vyrazil s páníčky do Bratislavy. Holky opět zůstaly doma a já si hověl v autíčku sám. Spal jsem celou cestu, takže jsme nemuseli nikde zastavovat. Jen kousek před cílem panička správně "cítila", že musíme zastavit. Tvrdila, že ty moje prdíky už nejdou vydržet. Hned v cíli jsem potkal Matyldu. No láska na první pohled. Jenže znáte to, páníčci byli jiného názoru a láska neláska, okamžitě nám veškeré důvěrnosti zatrhli. Prý na blbosti je času dost. Teda přiznám se, že jsem byl z toho smutný. Matylda určitě taky. Museli jsme opět běhat v kruhu a předvádět se, ale vůbec jsme dlouho nečekali. Všechno šlo rychle a krásně. Jenže já raději běhám s holkama po dvorku a chodím na procházky a tohle mě moc nebaví. Přesto jsem prý páníčkům udělal radost známkou V1, CAJC i pěknou medailí... Jen kdyby mě pustili k Matyldě..to bych měl radost i já. Páníčci si poplkali s jinými páníčky a všichni si slíbili, že se opět brzy sejdeme. Tak to se těším. Domů jsme dozazili docela brzy a stihl jsem si s holkama ještě polítat a poštěkat co se dalo. A co víc, dostal jsem parádní baštu a pěkně velikánskou i za ráno. Tu ranní mi totiž slupla Babu.

páníček mi promluvil do "očí"...

 Aríz si chtěl hrát a rozhodčímu dával pac Bastien, V1, CAC, CACIB, BOB  Aisti Ileal Magic Boy : V1,CAC,r.CACIB Cevin z Krásné horky : V2,r.CAC Míša : V1, CAC Aisti Ileal Shanghai Beautiful Girl : VN1 Yijing´s Glory Arent Everythink V1,CAJC Khambaliq Surprise : V2, r.CAC Matylda : V3 Yijing´s Enjoy the Difference : V1, CAC, r.CACIB NantounFantastica : V1,CAC, CACIB Zolotaya Duna Lukretsia Borgia : VD2  o "BOBíka" se nás sešlo víc Matylda je prostě kočka Aríz probíral s Matyldou příbuzenské vztahy Bratislavu jsme si nestihli prohlédnout Aríz : V1,CAJC

 
 
 25. 9. - 27. 9. Výlet do Prešova (SK)   (Aríz)
 
Poté, co se paničcce podařilo docela dobře vyměnit naší holku za pořádný kus slaniny s novým páníčkem, bylo rozhodnuto, že jsme opět kompletní a můžeme tedy společně všichni na výlet. Vybrán jsem byl já a byl jsem moc rád, že si odpočinu od holek a poznám nové věci. Naskládali jsme se tedy všichni do autíčka a jelo se. Téda, já byl zavalený věcma, ale dalo se to vydržet. Měl jsem tam totiž spoustu nových dobrůtek. Cesta nám moc neubíhala, všude zácpy, že i já později jednu měl... Ale vždy jsme se všichni vyvenčili a jelo se dál. Když jsme k večeru dorazili na místo a ubytovali se, šel jsem se seznámit s mojí novou kamarádkou Nelinkou. Teda to vám je holka! Ta má temperament! A jak mě stále pusinkovala! No, přiznám se, že se mi holka jedna líbila, ale páníčci (a byli na mě tentokrát čtyři) nějaké avantýrky okamžitě zamítli.
Takže po řádném vyspinkání jsem šel na obhlídku města a moc se mi tam líbilo. Sice se mě někteří prešovčania báli, ale však jsem taky kus chlapa né? Taky mi páníčci prozradili,že se budu vystavovat a šli jsme tedy na obhlídku a očíhnout terén. Když jsme se dosyta vynadívali, panička řekla, že příjdem zítra a uvidíme. Zatím jsme si užívali a po vydatné svačince opět pokračovali ve zkoumání města Prešov. Nelinka cupitala s námi po obhlídkách a já byl jako v ráji. Večer jsem padl únavou a Nelinka ne Nelinka, chrápal jsem jako správný dřevorubec.
takhle jsem cestovalo po slovensku.. na obhlídce.. hele kámo, nemáš žízeň? seznámení s Nelinkou tady se mi líbí, ale koupat se nepůjdu koukej ..pstruzi... obhlídka výstaviště probíhala i v hale,jen tam byla tma.. spousta krásných uliček... kostelů bylo v Prešově dost... líbí se mi tady čím dál víc... 
po dlouhé době jsme se pěkně zase sešli... a těch zajímavých soch.... s Nelinkou na Šarišském pivku a táákhle jsem se moc unavil...
 27.9.2009 Národní výstava psů Prešov
 
Aríz Black z JAN-ZDE-KU : V1, CAJC,
Vítěz Slovenska mladých 2009
 
 
Ráno jsem tak tvrdě spinkal,že jsem vůbec neslyšel, že se něco děje. Páníčkové vařili kafíčka a čaje a já jsem dostal snídani. Pak jsme vyrazili na výstavu a já zase chtěl za všemi pejsky. Na některé jsem i vrčel, to víte, nervozita a pak to dlouhé čekání.. Chodili jsme ven, procházeli se a trvalo docela dlouho, než jsem přišel na řadu.Také jsem se seznámil s Alpinem Villa Wescan a jeho paničkou. Panička byla moc milá a já ji dokonce olízl, ačkoli to normálně nedělám. Prostě se mi líbila. Alpin je pořádný chlapák, asi spapá víc než já, protože má o 3 kg víc. Kdyby nás pustili paničky z vodítek, to by byla sranda.. Jenže nic, prý na blbosti máme času dost! Páníčci měli hroznou srandu z mé nervozity, jelikož jsem pouštěl pořádné prdíky, takže jsme venku byli skoro pořád.. Ale pak už jsem musel do kruhu. Pan rozhodčí - Karl-Erik Johansson byl kabrňák a dorazil až ze švédska. Pořádně všem zkontroloval papule, nohy, uši i naše koule a každého pohladil.
Já jsem byl oceněný V1, CAJC, Vítěz Slovenska mladých. Samozřejmě, že se všichni radovali, jelikož s tímto oceněním vůbec nikdo nepočítal. No a já jsem věděl, že budou páníčci pěkně slavit, tak jsem se těšil na Nelinku.
Jen mi bylo trochu smutno, že zítra pojedeme domů. Právě se mi tady začínalo moc líbit.
 
Alpine Villa Wescan Aríz kouká na Alpina Aríz a Alpin Alpin s paničkou 
 jak je ten svět malý...holky Brita a Artemis z Ostravy já se asi ztratil... čau kámo, nevíš kudy na výstavu psů? Cane corso Polský bača a Podhalanský ovčák já jsem ještě miminko.. panička si nejspíš spletla salón.. Americký bezsrstý teriér  

 
28. 9. 2009 Výlet na Spišský hrad (SK)
 
Po docela veselé noci, jsme se všichni pořádně vyspali a začali pomalu balit. Čekalo nás loučení s Nelinkou a rodinou a pomalu i cesta domů. Páníčci ovšem konstatovali, že zážitků není nikdy dost a protože panička zbožňuje hrady, byl naplánován výlet na Spišský hrad. Takže jsme začali balit. Jenže se nám nějak scvrklo auto a já si neměl ani kam lehnout. Byli jsme naložení až po střechu. Nový páníček, co vyměnil flákotu uzené slaniny za naši holku prohlásil, že přeci nebudu trpět sám a vlezl si do kufru auta se mnou. Jenže to bylo ještě horší, já si neměl kam lehnout! Naštěstí cesta na hrad netrvala dlouho a pěkně jsme se všichni proběhli a protáhli těla. Bylo tam moc hezky a pořádně jsme si tenhle výlet na Slovensko užili, co se dá. Pak jsme se uvelebili v autíčku a zařadili se do nekonečné kolony aut....Domů jsme dorazili v pořádku a jediné, co jsem si přál bylo, přivítat se s holkama a zabořit se do pelíšku...Tak jsem byl unavený... Ovšem výlet byl opravdu moc pěkný....
 
 
loučení s Nelinkou patřilo k tomu smutnějšímu... cesta na hrad netrvala dlouho.. tohle cestování pohodlné nebylo, ale nebyl jsem v tom sám.. prostě klídek... kdo bude první, dostane piškot.. myslím, že není kam spěchat.. tady je moc krásně ... hele, vidíš tam dole to nádvoří? fakt nádhera.. hrad to je opravdu veliký a krásný.. cesta na hrad byla fuška.. místnost pro kakání je umístěná v nejvyšším místě hradu-ve věži přece nepolezu na věž, to bych se na to mohl vyprdnout! tak snad zase příště... a tak je krásný v noci   
 

 
    18.10.2009. NVP Brno            (Aríz)
 
18.10.2009 Národní výstava psů    
Tak jsme se ráno v tichosti vytratili,aby holky nebyly smutné, že nejedou s námi...Vyrazili jsme do Brna, ale tentokrát jako pozorovatelé a fandící diváci. Panička říkala, že bude príma den, jelikož má narozeniny jejich dítko a bude prý krásně. Dnes dorazí i má sestra Angelina a já se na ní hrozně moc těším!! V autě jsem se pěkně vyspal a když jsme dojeli na místo, cítil jsem takovou tu výstavní nervozitu. Panička mě uklidňovala, že my dnes budem jenom koukat a pak budu možná i chovný. To znamená, že dostanu razítko a jsem plnoletý! Přivítání s Endží bylo docela bouřlivé. Vůbec jsem jí nepoznal. Je z ní kus ženské a sílu má pořádnou. Škoda jen, že nás nepustili páníčci z vodítek. V hale jsem uviděl Matyldu, mojí lásku, ale nějak se z toho, že mě vidí neradovala. Byla unavená a chtělo se jí spát. Pak se vystavovala Angelína. Měla docela velké množství fanoušků, jelikož přijela i její rodina. A představte si Angelína vyhrála!!!!
Paní Ing.Petrusovou, známou to odbornici šarpejů zaujala moje ségra natolik, že neváhala dát Endží i Vítěze plemene!!! A to byl obrovský úspěch! Angelina Black z JAN-ZDE-KU V1,CAC, Národní vítěz, BOB.
Panička vřískala a zároveň brečela radostí a nebyla sama. Bylo to nádherné a jsem na ségru hrozně moc pyšný! Po tomhle "nářezu" jsme se šli konečně nabaštit. A že bylo z čeho vybírat. Později jsme se přemístili k bonitačnímu kruhu a koukám, samí černí šarpíci až na jednoho. Dnes byl asi den horsáku! Přijel i Erwin, co mi o něm panička často povídá, jelikož on je na cvičáku dost dobrý, což se o mě říct nedá. A víte co? Probrala se i Matylda a začla se mnou pěkně blbnout. Jenže to nám páníčci rychle zatrhli a šlo se tedy bonitovat. Paní rozhodčí nám koukala do pusy, mezi nohy, lítala s metrem a říkala: "Hm.. pěkný klouček, pěkný a vodkud ho máte?" A panička říkala, ten je náš, toho jsme si vypěstovali sami a támhle má ještě ségru... a bylo vidět, že je na nás pyšná. Bonitace dopadla pro všechny dobře a my jsme ještě s Endží čekali na slavnostní předání BOBíků. Pak jsme se rozjeli do svých domečků. Doma jsem všechno vyprávěl hokám a Anička-tedy moje máma byla hrozně ráda, že má tak šikovné děti.
Angelina dnes měla svůj šťastný den o CACe o Národního vítěze  čekání na bonitaci..přijel i Erwin Black Charisma tákhle jsme byli se ségrou unavení... a táákhle jsme se pak loučili... 
 
Angelina Black z JAN-ZDE-KU :
          V1,CAC, Národní vítěz, BOB
  Vítězka Endží s bráškou Arízem 
 
Maya Blue Best Pei, měla dnes ospinkaný den....V2,r.CAC Rebecca Gerix...je celý táta..V1,CAJC, Nej.mladý pes Amallia Baleo Magic-V1,CAC Angelina Black z JAN-ZDE-KU -V1,CAC,Národní vítěz,BOB Mexx z Dynastie chan - V1, CAC Tosca z Dynastie Chan- N1 Adeline Corn Poppy Orikou - V1,CAJC Orca White Snow Best Pei - V2 Mr.Bastien iz Kitaiskogo Kvartala-V1,CAC,Národní vítěz Tohle šarpejí miminko dělalo reklamu na džínové oblečky.... ..no nekupte to! Není ten capart kouzelný...???? setkání sourozenců...Adélka a Balů... (Orikou) konečně jsme osobně poznali cvičákového profíka Houbáka Edu (Erwin Black Charisma) Matylda rozdávala pohlavky za neslušné návrhy... a někteří pak usínali únavou... 
 
Angelina a Aríz byli dnes také  zařazeni do chovu

           Říjen            
Arízek se socializuje mezi jinými kamarády a snaží se pochopit, že zrovna on není pupíkem vesmíru...
seznamujeme se jéé a ty jsi čí ? volná disciplína... někteří umí a někteří dělají že neumí... většina umí... 
 
Jo a Aríz má novou kamarádku Majlu...
  

  Listopad         
 
pokračujeme v pravidlech slušného chování....
budeme si hrát? houby hrát, zase poslouchat... abych tady nenastydl.. 
 
chodíme na procházky...
  
 
a občas si vyrazíme všichni společně.....
    

Procházky .....
 
když piškotky, tak pro všechny  :) ty prcku...nezačínej si... co se tak proběhnout...? jsem sice malá, ale šikovná 
chyť si mě! počkej, já tě proženu Majlo, já tě asi spapám
6.12.2009 MVP Nitracanis                               (Aríz)
 
6.12.2009 Mezinárodní výstava psů v Nitře
Měli jsme pěkně naplánovaný víkend. Anička se měla jít vylítat na coursing a já do Nitry. Jenže panička zápasila týden s nemocí a pak ještě s něčím, tak jsem jel já a to do Nitry. To čekání mě jednou zabije, byla to strašná nuda, tak jsme šli očuchat dobrůtky, co se připravovaly venku. No to víte, že jsme si tam pěkně nacpali bříška...Pak jsem se konečně seznámil s Quarzíkem. Je to fajn chlapák a pořád se z něčeho radoval. Když jsme se konečně dostali do kruhu, měl jsem takovou radost,že jsem skákal opět jako kozlík. Panička řekla, že mi dá na prdel a to u nás znamená ještě větší psinu, protože se vždycky honíme. Jenže ona vypadala vážně a honit se nechtěla. To spíš pan rozhodčí, ten nás proháněl móc hezky. Ale byl jsem druhý a páníčci měli velikou radost! Tedy : V2, res. CAC, res. CACIB. Pak nás čekala ještě návštěva, kterou jsme malinko zkrátili...Byli jsme unavení a bylo třeba se vrátit do svých pelíšků...Malá Saša, u které jsme byli na návštěvě se mě docela bála. Asi proto, že bylo Mikuláše a já jsem černý jako čert. Tak mě alespoň namalovala. Pak jsme vyrazili domů. Holky mě vítalky a musel jsem jim všechno vyprávět..až jsem z toho usnul.
A né, že zapomenete kam jste zaparkovali... Quarz pod přísnou kontrolou tak tady nestůjte a běhejte... 
 
          Aríz Black z JAN-ZDE-KU : V2, res CAC, res. CACIB
 
Quarz se smál na všechny Bastien byl po sobotě trochu unavený Aríz by nejraděj lítal venku.. náš mazlínek.. 
Takhle namalovala unaveného Aríze krátce po výstavě šestiletá Alexandra z Nitry, naše neteř a obrázek nám věnovala...
 

  Prosinec 
 
 
 
   12.12.2009   Aigon 10  
 
  Dnes se Aríz zúčastnil výcvikové procházky a dne plného zábavy pořádaného výcvikovou organizací Aigon Ostrava.
  Poděkování patří sponzorům a hlavně pořadatelům této krásně vydařené akce.
ále nepovídej,já svetr nemám a zima mi není... už tam budu! já běžím,ale moc mi to nejde...pletou se mi nožičky.. Bruno dnes na vodítku docela trpěl... dneska si to užijeme... ..a to jste ještě neviděli můj parádní obleček.. cesta vedla lesem... přes Michálkovice... část Heřmanice radost z předávání cen byla obrovská.... radovali se opravdu všichni.. a takhle jsem se nejen z cen unavil já...
  
    Kráná PF: 2009 

děkujeme všem za pěkná přáníčka, některá jsou zde k nahlédnutí...

          Anetka Žáčková - budoucí kynolog Angelina Black z JAN-ZDE-KU a Sher-Pi Kučerová  ch.s. Best Pei

  Cecillka z Buhdalu Bejuka Pei Black Jessie Pei z Buhdalu Bluemoon Pei Gampi Pei z Acomy Arnold Elite Blue - Merry Christmas and Happy New Year Eukanuba  DULI Quasar Vox a Luko  Golding Crystlle Quasar  Qimingxing  Moyan Dott     Crease Pei  Renata Hofmann - Studioren