Videa k nahlédnutí : 


 

              2016                 

               18.1.2016

 

Smutný to den pro naší smečku. Odešla naše vychovatelka, učitelka, rozmazlovatelka, ale hlavně naše všechno... s převelikým srdíčkem. Budeš nám chybět Irenko broken heartbroken heartbroken heart

                                                


6.2.2016    MVP Brno

Dnes byl naplánován výlet na Brněnské výstaviště.. Smutno je v našem domě a chybí nám i malý rarach, který by nám dal "zabrat". Moje srdce už delší dobu tíhne k francouzským honičům, leč četnost těchto plemen v ČR je zatím zrnkem v písku.  Přesto jeden z nich se měl dnes v Brně ukázat ..... A ukázal..  Gaskoňsko-saintgeoiský honič ( Gascon-Saintongeois) fenečka Indy ze Slovenska smileyyes

  


4.4. 2016         Arízek už má 8 let

Jak ten čas letí... Klouček už má osm let. Stejně tak setra Angelína.

Přejeme broučkům vše Nej heart

  


5.7.2016 ...podél řeky Ostravice

V horkých prázdninových dnech přivítá osvěžení každý. Dokonce i sharpei smiley

    


8.7.2016    Babu má 10 let !!!

Hlavně hodně zdravíčka babičce Babu smiley . A po papání - odpočinek yes

 

  


11. - 12.10.2016   cesta do Francie

Konečně nadešel den D a vyrazili jsme směr francie, pro tolik vytouženou holčičku Velkého gaskoňského honiče - Grand Bleu de Gascogne.

Melissa des Hurleurs de la Bleue, pochází z Nouans-Les-Fontaines. Chovatelem je pan Romain Peguilhan, kterému jsme nesmírně za Melissku vděční. Momentálně je Melissa jedinou fenkou tohoto plemene v ČR.

    

Zatím se rozkoukává, šarpíci si malou osvojili, takže uvidíme jak s námi holka zacvičílaugh


Trampoty gaskoně a život s ním... nebo s námi ?

Od prvního, společného dne s Meliskou, se nám všem změnil život od základu. Jak jsme dříve byli zvyklí od šarpejů, že šarp je pes asistenční a nezávislý závislák, tak Melissa překonává šarpeje ve všem mnohem, mnohem více a intenzívněji.

Nezapře svůj francouzský původ co se gurmánství týče a nejen to! Je to pedant na pořádek a běda, když nejsou věci na svém místě.

  

 

Skvěle se uplatňuje i jako zahradní architekt. Dříve jsme odstraňovali ze zahrady vše, co stálo Arízkovi v cestě. Tedy vše, o co by se klouček mohl přerazit, nyní odstraňujeme vše, co čouhá 1cm nad zemí a někdy i pod ní. A tak jsme přišli nejen o jahody, ale i o keříky, květiny a stromy o větve a kůru.

  

A nesmím zapomenout na její lovecké pudy. Od dob, co je holka s námi, kočičky už k nám na návštěvu nechodí. Trávník nám nezdobí krtince a ptáčkům jsme krmítka raději posunuli výše. Navíc je tak snaživá! I starý dvoukolák nám chtěla opravit. Myslím, že mezi námi byla chvíli i jazyková bariéra, takže se holka rozhodla, že nám lépe porozumí. Knížku "Pravidla českého pravopisu", kterou jsem ve druhé třídě podědila po starším bráškovi a sloužila mi léta.... přečetla během několika minut! Zbyl jen obal. Česko-polský  a Anglicko-český slovník zůstal bez povšimnutí...

  

A ten její temperament! Vteřinu neposedí, nepostojí, všechno ji zajímá. Je to prostě zvídavá energická dáma, která je plná života a dodává nám jen tu pozitivní energii.

  


 

 28.12.2016  odešla Angelina Black z JAN-ZDE-KU

Smutná zpráva dnes přišla. Dotlouklo srdíčko Angelinky... 

Skvělá fenečka s coursingovou licencí nejspíš běhá v duhových mráčcích společně se svou maminou Aničkou, bráškou Aisíkem a ostaními.